lindatormanen

Dum Spiro Spero

Passet är hittat!

Publicerad 2009-04-26 21:58:36 i Allmänt

Haha!
Ibland är jag så dum så att  jag till och med förvånar mig sjävl!
Har städat hela dagen bara för att passet var borta.
Dammsugit och  påbörjat med att rensa garderoben.
Rotat igenom alla lådor.
Och sen låg passhelvetet på skrivbordet hela tiden!
Under några meat loaf skivor.
Därför syndes det inte.
Vilken tur att jag blev sugen att lyssna på "Lost boys and golden girls"!

Helgen :)

Publicerad 2009-04-26 20:53:15 i Allmänt

Fredag:
Jag var hemma till klockan åtta så att jag fick lite mat i mig innan kvällens äventyr. Egentligen skulle jag och Fee ha ölpicknick vid ån, men hon ringde och sa att det var någon kille som ville att vi skulle med på fest. Vi tänkte att om festen suger så kan vi ju bara gå till ån istället. Vid halv nio var dom utanför porten och väntade på mig. Så vi började gå med karl'n till hem till hans kompis och hans kompis flickvän. Dom tre var i 30-årsåldern, jag vet inte om det var för att det serverades gin & tonic istället för redbull vodka eller om det var för att det spelades jazz istället för rock, men jag kände att jag var hos äldre  folk en  vanligt. Men trevliga va dom!
Vet inte hur vi kom in på ämnet, men Fee kom iallafall fram till att jag var mest gangster av oss. Så då skulle vi gå till kvarterets "gangsterkrog". Dock såg jag inte en enda gangster där. Till och med vakterna var ovanligt trevliga. Vi sjöng karaoke och drack öl. Träffade underabara människor! En riktig toppenkväll!

Lördag:
Kom hem runt 12. Familjen var inte hemma så jag la mig och sov en timme. En väldigt behövlig timme. Sen drog jag ner till ån och gick fram och tillbaka i någon timme. Mina brudar skulle på kryssning på kvällen. Men jag ville inte följa med. Finlandsfärjor är ingenting jag hurrar över efter alla vändor jag har åkt under tiden jag bott här. Jag spendera kvällen hemma med familjen och rödvin :)

Söndag:
Har städat hela dagen. Bara för att upptäcka att jag inte har en aning om vart mitt förbannade pass är. Måste hitta det! Eftersom det enda stället som inte klagar över mitt leg är Edisons och där är vi bara under veckorna, för på helgerna är det för mycket folk där. Sen så har det varit "familjemiddag" här på sjunde. Nu sover grabbarna och jag har precis skrivit ett brev till Alexandra som jag ska pallra mig iväg och posta. Snart.

Tummen upp!

Publicerad 2009-04-25 22:37:23 i Allmänt

Tummen upp för Sonera Easy. Laddade mobilen med 10 euro och fick 30 euro på kortet. Det är så det ska va! I Finland vet dom minsann hur man gör en fattig flicka lycklig :)

systeryster!

Publicerad 2009-04-25 17:09:22 i Allmänt

När jag va hemma en helg, i februari  tror jag det var. Vaknade jag, fortfarande full och skulle gå ut i köket för att dricka vatten. Igen ovanligt med det. Men vanligtvis brukar inte min mamma se mina graciösa morgonstunder dagen efter. Tack och lov för det! Men den här gången gjorde hon ju tyvärr det, och hon var rätt snabb med att uttrycka sina åsikter om hur fräsch jag såg ut. Daisy satt bredvid och flina. Sen sa min allra käraste syster (ok, hon är min enda syster men ändå) något som skrämde skiten ur mig. Hon sa att ju mer jag närmar mig 20 destu lugnare kommer jag bli, växa upp liksom. Right, vet hon vem hon pratar om?

Nu till det riktigt skrämmande. Det håller på att hända! Inte på det sättet som jag hade räknat med, men ändå. Jag hade tänkt att jag kanske skulle börja tycka att det var mysigare att ta en öl till middagen, istället för tio öl till middag. Men nej! Jag håller på att bli min syster. På vilket sätt tänker jag inte gå in på här, men det är skrämmande.

Vad händer härnäst?
Jag köper lakrits istället för choklad?
Vaknar upp en morgon och känner för att lyssna på Lasse Stefanz?
Hemska tanke!

Daisy, du vet att jag älskar dig. Men det betyder inte att jag vill vara du. För även om jag älskar dig så älskar jag choklad och hiphop också. Fast faktist så älskar jag dig mer än choklad!

Onsdag

Publicerad 2009-04-22 19:28:41 i Allmänt

Har precis lagt dubbeltrubbel. Dubbeltrubbel är ett av alla smeknamn grabbarna har, men på senaste tiden har det varit det som använts mest. För det passar in på dom så bra :) Men idag har dom faktist varit rikigt lugna. 9 minuter över 8 sov dom redan, det betyder att jag är en glad au pair.

Nu har jag precis tagit mig en bärs och sitter och väntar på att Greys Anatomy ska börja. Livet leker. Solen skiner. Nu drar jag ut och röker.

Men först ska jag nog slänga i en maskin tvätt :)

Lillebror <3

Publicerad 2009-04-21 22:12:01 i Allmänt

Fick vykort av lillebror igår. Goding. Jag saknar honom så mycket så att det gör ont.
Han hade ritat två hjärtan med en pil igenom, sen hade han skrivit; Saknar dig syrran Kram Rasmus.
Han hade ritat två människor på bilden också, en glad och en lessen.

Jag: Men du Rasmus, är den ena gubben lessen?
Rasmus: Ja, den ena pojken är glad för hans syster är hemma och den andra pojken är lessen för hans syster är i Finland. Så han gråter. Ungefär som jag när du var hemma så var jag glad, men nu är jag lessen.

Då, just precis då.
Så tänkte jag att jag måste nog åka hem ändå.
Men jag vet som sagt inte rikigt än.
Men jag vet att han är en väldigt stor anledning till att Hfs ens är ett alternativ.

Sen efter att jag hade pratat klart med han så grät jag en skvätt.
Men det hade ni säkert redan listat ut.

i dare you.

Publicerad 2009-04-21 16:22:35 i Allmänt

I dare you.
Det är allt man behöver säga.
Sen hoppar Miro i sjön.
Med kläderna på.
Tråkiga människor kanske skulle skylla på all öl vi hade vräkt i oss.
Men jag vet bättre.
Det var dom tre små orden.
I dare you.

Lördagen och söndagen tillbringade jag i Masku som ni kanske förstår. Jag mår bra där. Oftast iallafall. Livet leker när vi är där. Vi är odödliga. Inget och ingen kan stoppa oss. Lever efter låten; Tonight is what it means to be young. Och det tänker vi fortsätta med. Ni kan försöka sakta ner oss, lugna ner oss och säga att vi är galna. Men vi trivs.

Förövrigt tycker arga gubben att jag är ett fyllo nu också. Men han håller nog forfarande fast vid alla andra saker han kallat mig, som hora, bitch, kärring, har dålig uppfostran. Ja, ni kanske fattar? Listan är lång. Men på något underligt  vis så kan jag inte sluta tycka att han är en ganska charmig gammal gubbe. Lite omtänksam också. Jag gillar han. Även om han kanske inte känner desamma för mig.

"/

Publicerad 2009-04-20 23:17:47 i Allmänt

Idag har jag ingen aning om vad jag vill.
Har fått sommarjobb hemma i Hfs från Juli till sista augusti.
Det känns ju skönt och ha nåt i  sommar iallafall.
Men sen då?
Jag får komma tillbaka hit till sjunde i augusti om jag vill.
Men jag vet inte om det blir försent om jag ska jobba i Hfs ända till den sista.
Har inte frågat än.
Vågar inte riktigt fråga.
Har även ett jobb 3 mil från Åbo på gång.
Om jag vill.
För några veckor sen var jag säker på att jag inte skulle stanna i Finland.
För några dagar sen var jag helt säker på att jag skulle stanna.
Idag har jag ingen aning.
Vill inte åka hem.
Vill inte vara kvar.

.....

Publicerad 2009-04-15 22:50:10 i Allmänt

Jag såg honom.
Jag hatade honom.
Han äcklar mig.
Just därför satte jag på mig mitt lyckligaste leende.
Jag stod antagligen där och såg ut som en idiot.
Men det struntar jag i.
För alla köpte det.
Lekte Lyckliga Linda.
Jag tänker aldrig låta honom förstå hur mycket jag avskyr honom.

Aldrig, aldrig, aldrig!

Grattis till mig!

Publicerad 2009-04-15 20:34:31 i Allmänt

Idag har jag namnsdag :)
Neeh, jag heter varken Oliver eller Olivia. Men i Finland är det Linda som har namnsdag idag :) När jag kom till lekis och skulle hämta mini så sa hans fröken grattis till mig och gav mig en kram. Sen när vi kom hem så sprang mini in  på sitt rum och sa att jag inte fick komma in där. Han frågade hur jag stavade mitt namn och bad mig klippa tejp. Han var så hemlig, lilla gullunge. När stora grabben också hade kommit hem så ringde deras farmor och hälsade grattis till mig.

Efter maten gick jag, grabbarna och deras kompis ner till ån för att titta på alla motorcyklar och sen gick vi vidare till en lekpark :) När vi kom hem hade mamman kommit hem och jag fick ett gratulationskort som mini hade gjort, solfjädrar (?) som mini hade gjort, ett läppglans (sånt där med mineraler) och en flaska TEQUILA :)

Så grattis till mig, nu ska jag titta på Greys Anatomy och min Tequila-flaska :)

Mammi!

Publicerad 2009-04-09 17:36:23 i Allmänt

Hey mamma!
Imorgon när jag kommer hem så kan du väl berätta om den där miljonvinsten som du har vunnit men inte berättat för någon om för att det ska vara en överaskning. Sen kan du ju säga att du ska skämma bort mig lite. Jag tar gärna emot några par byxor, ett par tröjor, nya solbrillor, ganska många par skor, kanske en klänning och sen hundratals väskor. Tack på förhand.

Men egentligen så behöver du inte vinna några miljoner. Det räckor om du bjur på den där groggen du har lovat mig.
För faktist så saknar jag dig mammi! Men snart kommer jag hem <3

Det går bra nu!

Publicerad 2009-04-09 17:18:44 i Allmänt

Nu känns det bättre.
Ciggen hjälpte och jag hör ljud och känner att det doftar från köket. Vilket betyder att pappan har börjat med maten. Jag tror att jag kommer överleva. Jag såg även att det stog en flaska rödvin på diskbänken förut. Det gillar jag. Hoppas att dom har tänkt öppna den idag. Har nyss bränt en skiva så att jag har något att lyssna på hela vägen hem till HFS imorgon. Min pappa är ju inte direkt känd för att uppdatera sin skivsamling. Kanske borde ta och röja upp i rummet och göra mig iordning.
2 timmar kvar!

Ikväll är Cheek på båten! Det betyder att det antagligen kommer vara mer yngre folk än vanligt och det gillar jag.
Men det bästa av allt är ju ändå att jag har lyckats få hytt. Såg nyss på min bokning att det är en tvåbäddshytt. Trång som bara den, och jag kan nästan slå vad om att fyllecellerna är som sviter jämfört med dom där så kallade Q2-hytterna. Men hey, allt är bättre än sovsalen! Nu tänker vi positivt!

Väntar på viking..

Publicerad 2009-04-09 16:20:17 i Allmänt

Sitter och väntar på att klockan ska bli 8 så att jag kan ta min proppfulla väska och bege mig till hamnen. Mindre än 3 timmar kvar. Jag har packat ner alledeles för mycket kläder. Men jag orkar inte packa om. Jag är hungrig så jag tror att jag dör. För jag orkade inte göra någon lunch. Jag har druckit alldeles för mycket kaffe. Så jag har ont i magen. Och till råga på allt så är jag bakfull också.

Neeh fan, jag kilar ut och röker. Sen kanske jag kan skriva något trevligt istället.

Kära Kusin

Publicerad 2009-04-07 15:37:11 i Allmänt

Först och främst vill jag tacka dig för att du hjälpte mig hitta världens sötaste mobil, och för att du lagade den.
Men jag har även en sak jag vill be dig om.
Någon gång i framtiden, när jag blir rik. Eller iallafall får ihop tillräkligt mycket pengar till en ny mobil.
Då skulle jag vilja be dig påminna mig om att jag ska tänka 2 gånger innnan jag bestämmer vad jag ska köpa.

När jag säger: Jag vill ha en söt mobil!
Svara: Ta en som är tålig istället.
När jag säger: Söt.
Svara: Vattentät!
När jag säger: SÖT!
Svara: Stötsäker!
När jag säger: En fin färg iallafall?
Svara: Måla den själv!

Jag har som du kanske förstår lite problem med min telefon. Den har grova alkoholproblem! Så fort det är en utspilld
öl/vin/grogg-fläck så bara flyger den dit. Sätten den hamnar i alla dessa utspillda drycker är nästan lite magiskt. Och om det var det ändå problemet så skulle jag kunna leva med det. Men det är mer. För sen verkar telefonen nästan bli full också. Då trillar den. Hela tiden. Ner från sängar, bord, hyllor och händer. Ibland händer det att jag råkar ha den i fickan när den har fått i sig något med alkohol. Men det hindrar inte den jäveln. Då gör den bara så att jag också trillar. Helt magiskt. Som i helgen. Telefonen hade fått i sig lite öl och jag trillade i en lerig nerförsbacke. Bara för att jag hade den i fickan. Sen blir den arg när den inte får någon alkohol ibland och då krånglar den när jag ska lyssna på musik.

Men iallafall, tack för att du hjälpte mig hitta den. För trots att den är lite alkoliserad så är den ju himla söt!

Tisdag

Publicerad 2009-04-07 14:14:47 i Allmänt

Imorse när jag vaknade så drog jag till salongen. Där vart jag sminkad för att se vilken färg jag skulle ha. Sen skulle jag få ögonbrynen plockade och då hade dom fått en ny massagemadrass som jag fick ligga på. Så himla skönt! Har nog aldrig önskat att det ska ta lång tid att plocka ögonbrynen men det gjorde jag idag. Sen fick jag med lite smink hem.

Idag är grabbarna inte på lika bra humör som igår. Kanske ska ta med dom ut och cykla en sväng?

Förövrigt blir det inge ölpicknick ikväll.
Kanske imorgon.

Måndag kväll.

Publicerad 2009-04-06 20:08:08 i Allmänt

Efter maten så ville grabbarna ut och  cykla. Så jag sa att  dom kunde följa med när jag skulle till biblioteket. Jag gick och dom cyklade. Så sjukt duktiga har dom blivit om man jämför med i höst. Dom cyklar i förväg och sen stannar dom där jag har sagt åt dom att stanna. Idag är jag en riktigt glad au pair, grabbarna har varit snälla hela dagen.
Känns helt sjukt att jag ska lämna dom om minde än 3 månader.

.....

Publicerad 2009-04-06 16:16:31 i Allmänt

Imorse försökte jag få min väckarklocka att sluta ringa genom att tänka riktigt mycket på att jag gick upp ur sängen och stängde av den. Det funkade inte! Efter 20 miinuter tröttnade jag på att den ringde och tvingade mig upp ur sängen.
Nu försöker jag på nytt. Jag stirrar på potatisvattnet och hoppas att det ska börja koka.
Men vet ni? Det funkar inte nu heller. Typiskt!

Måndag

Publicerad 2009-04-06 14:13:41 i Allmänt

Idag har jag varit på stan med Fee. Vi kollade lite kläder, men insåg snabbt att alla våra pengar har gått till öl, så vi hade inte råd att köpa nåt. Efter det gick vi till Amarillo och åt stanss godaste hamburgare. När vi var mätta och belåtna gick vi till tatueraren. Fee sa att hon inte ska göra något allergitest, det får helt enkelt bära eller brista och jag sa att hon skulle ändra lägga till lite på min tatuering, så den 22 ska vi in och kolla på skisserna och den 27 är det dags :) Kommer bli grymt!

Efter det var det dags för mig och hämta mini. Det går så mycket lättare att gå hem med han nu när nästan all snö har försvunnit :) Idag är båda grabbarma hyffsat lugna. Det är skönt. Jag håller på och tvättar och väntar på att jag kan ringa mammi. Men nu ska jag gå ut och röka ;)

Förövrigt blir det köttbullar och mos på sjunde ikväll. Ingen kyckling idag inte ;P

Söndag

Publicerad 2009-04-05 21:57:18 i Allmänt

Vaknade vid 10. Tog en öl och sen kollade vi på Lejonkungen 3, coolare partymänniskor får man leta efter. När den var slut började bärsen sina, så jag började kolla busstider. Drack upp dom sista ölen och lyssnade på musik. Vid 3 åkte jag hem, men jag hade bara kontanter till en bussresa så jag var tvungen att gå hem från stan. Men det var ganska skönt.
När jag kom hem så duschade jag sen så skulle vi äta. Familjen drog iväg på kalas och jag ringde mamma. Två gånger.

Imorrn ska jag med Fee och hålla hennes hand när hon gör allergitestet för tatueringen. Sen ska vi käka på Amarillo :)
Nu är jag extremt trött. Så jag ska nog sova lite. Om en stund. Kanske.

- Det känns i kroppen som att jag skulle ha supit i flera veckor.
- Har du inte det då?
- Det hör väl fan inte hit!

Lördag

Publicerad 2009-04-05 21:47:48 i Allmänt

Vaknade av alarmet klockan 8. Dagen innan hade det nämligen känts väldigt nödvändigt att ställa klockan för att gå och köpa öl. Alecksi åkte hem och Miro kom på att jag och Fee inte var så sugna på att gå till affären. Så han gick själv men var snäll och köpte med en låda öl till mig :)
När han kom tillbaka drack vi öl och tittade lite på film, sen åkte Fee hem. Men jag stannade kvar och drack öl med Miro. Arga gubben skulle åka bort, så vi gick in i huset. Miro spelade piano och jag drack öl. Sen hittade vi ett luftgevär :) Så vi gick till sjön och sköt tomburkar. Det gick väl sådär, kanske hade gått bättre om jag åtminstone hade kunna stått stadigt. Men vem försöker jag lura, jag hade inte träffat burkjäveln nykter heller.
 När vi hade kommit på att vi var sjukt kassa så var det inte så roligt längre. Så vi gick in och koncentrerade oss på ölen.

Vid halv 7 så skulle vi se på film.
M- Ska du sova här inatt?
Jag- Neeh, jag hade tänkt åka hem.
En halvtimme in i filmen somnade vi, och vaknade halv 00:42.
Jag- Går den klockan rätt?
M- Ja.
Jag- Jag tror jag har missat min buss.
M- Mmm
Jag- Nu super vi va?
M- Hell yeah!

Sen så drog vi på musik och drack öl. Vi lyckades faktist se en film utan att somna också, Lejonkungen. Klockan 3 en lördagnatt. Det är Rock 'n' Roll.
Vid halv 5 somnade vi iallafall igen.

Fredag

Publicerad 2009-04-05 20:27:23 i Allmänt

Vaknade riktigt tidigt, halv 9 faktist. Gick och klippte mig och sen till stan och köpte hårfärg och en flaska mousserande.
Gick hem igen och ringde mamma, hon frågade vad som var fel eftersom jag var vaken. Tack.
Åkte hem till Fee så hon bjöd mig på mat. När hon slutade jobba började vi dricka. Det där jävla mousserande vinet gick rätt upp i skallen. Pratade med Miro och Aleksi och vi bestämde att vi skulle komma bort till dom senare.
Sen ringde Miro och sa att han hade pratat med min pappa. Han hade ringt till honom och sagt att jag var den coolaste tjejen ;P

Lite senare kom Tuomas och Joni och hämtade mig och Fee. Vi åkte till Edidsons och köpte en öl och en shot för det var ungefär det pengarna räckte till. Sen åkte vi för att hämta M & A, sen åkte vi ut i skogen och satte oss och drack öl :)
Riktigt mysigt. Men ölen tog slut och det vart kallt. Så jag, Fee, Aleksi och Miro åkte hem till Miro. Ett tag försökte vi få tag på öl men det gick inte så bra så vi gick och la oss istället.

Fortsättning följer...

Jag skämdes..

Publicerad 2009-04-05 19:44:11 i Allmänt

I fredags skulle jag ta bussen hem till Fee. Men först gick jag in på Valintatalo och köpte ett 18-pack Lapin Kulta. Sen gick jag ut och väntade på bussen. Fee ringde och jag ställde ner påsen, kanske lite väl hårt. Till slut kom iallafall bussen, men den var nästan proppfull så jag var tvungen att sitta ganska långt fram. Kände att det luktade alkis som fan inne på bussen men jag orkade inte bry mig, så jag satta i mina hörlurar och lutade mig bakåt.

Efter ett tag så kunde jag inte låta bli att känne stanken. Luktade så jävla illa. Dessutom satt folk och stirrade på mig. Galna finnar trodde att det var jag som luktade. Men sen tittade jag ner mot golvet och insåg att det var faktist jag som luktade.
En öl hade tydligen gått sönder och det rann från påsen. Väldigt mycket rann det. Jag höll på att skämmas ihjäl, och funderade starkt på att gå av bussen, slänga den ölen som hade gått sönder och vänta på nästa buss. Men sen kom jag på att det hade jag varken tid eller ork med. Så jag höjde volymen på min musik och tittade ut genom fönstret.

När jag kom hem till Fee så skulle vi kolla hur många öl som var trasiga men som tur var så var det bara en. Men den var helt tom. Så varsågod lokaltrafiken, 33 cl Lapin Kulta från mig till er. Det bjuder jag på!


Ska skriva om helgen lite senare. Men jag delar nog upp det så att jag orkar skirva, och så att någon orkar läsa!

Om

Min profilbild

Linda

Lämnat hålan för Finland och har äntligen hittat hem. Den åttonde i tredje, klockan tre minuter i åtta föddes världens vackraste lilla Lilja ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela