lindatormanen

Dum Spiro Spero

20120128

Publicerad 2012-01-28 17:39:30 i Allmänt

Har lugnat ner mig lite sen igår. Lönebeskedet kom idag och det var bättre än jag hade vågat hoppats på. Äntligen lite framsteg på pengafronten, tack det behövdes!
Måste ta mig till skattebyrån nästa vecka dock, annars drar dom tydligen 60% skatt på nästa lön. 60%, dom skämtar tänker ni. Men nej, det gör dom faktiskt inte. Finland är ett underligt land. Väldigt underligt ibland. Man ska själv uppsöka skattebyrån (redan där gick det ju fel egentligen för alla vet väl att det heter skatteverket och inte skattebyrån?) och tala om hur mycket skatt man ska betala. Och hur fan har dom tänkt att jag ska orka tänka på sånt? Sånt ska skötas automatiskt, som i Sverige.

Andra dumma saker som dom fått för sig är att man inte får något kontokort innan dom har sett att det kommer in pengar på det, man får tydligen vänta olika länge beroende på vad det är för pengar som kommer in också, som lön, socbidrag eller bara en insättning från någon generös medmänniska.
Iallafall så får man inte ens ansöka om det där förbannade kortet innan det. Man får ju öppna ett konto, så det finns någonstans att sätta in pengar, men sen efter att t.ex. lönen kommit ska man tillbaka till banken, ansöka om kortet, vänta några dagar på att det dimper ner ett brev i brevlådan som säger nu behöver du bara vänta en vecka (EN VECKA!) innan du kan hämta ditt kort på bankkontoret.
Jag kan meddela er om att detta inte är det roligaste om lönen skulle råka komma i mellandagarna, försök då själva få en tid på banken. Men men, banken tror säkert att allt det här är glömt och förlåtet nu eftersom jag har mitt nya, fina, blänkade kort i plånboken och kanske lite för att det snart är en månad sen det hände. Men icke. Där tar dom fel. I detta fall kommer jag vara bitter länge. Tacka vet jag Sverige.

Nu kanske ni tror att jag tycker att Sverige är bättre, men där har NI fel. För även om banken och skattebyrån (SKATTEVERKET, ska det vara så svårt?) krånglar med mig, så råkar det faktiskt vara så att jag köper öl betydligt oftare än vad jag ordnar med bankkort eller skattepapper och mina öl, dom köper jag i mataffären.

Så skål på er!

20120127

Publicerad 2012-01-27 13:37:58 i Allmänt

Jag vet att jag uppdaterar dåligt. Jag vet att jag säger att jag ska bättra mig. Men för vem? Egentligen. Jag har inte råd att slösa, inte ens slösa ord. Insåg precis att vi är panka, igen. 4 dagar innan lön är vi redan panka. Nu menar jag förstås att vi redan har slösat upp pengarna som ska komma. Räkningarna är tydligen på 15000. 15000! Hur fan hände detta?!

Jag är måttligt irriterad kan jag meddela. Finns det nån jävla vits med att jobba när man inte får en jävla spänn kvar? Vi har en sjukt fin lägenhet. Utan nånting i den. Och då menar jag verkligen ingenting. Våran tv-bänk är en micro. En jävla micro! Förstår ni att jag är arg? Och pank.

Nu tänker jag inte slösa mer ord. Man kan aldrig va säker det kanske kommer en räkning.

20120102

Publicerad 2012-01-02 21:51:05 i Allmänt

Hoppsan. Det där med att jag skulle blogga jätteofta verkar ju gå rätt åt helvete. Men iallafall. Jag har det bra. Det går bättre på jobbet. Det känns som att jag börjar komma in i det. Vill aldrig bli en sån där allt går automatiskt, och har absolut inte tänkt bli det heller. Men jag börjar lära mig hur man ska svara och vad man ska göra.

Julen tillbringade vi med Miros familj. För ovanlighetens skull så vart jag beskylld för att vara gravid. Miros morfar undrade om jag varit hos barnmorskan än. Innan jag flyttade till Finland undrade pappa om jag var gravid. Dom tycker tydligen att detta gått för fort. Man byter inte land bara sådär innan man skaffat jobb bara för att man är kär. Man byter land så "snabbt" för att man är på smällen. För alla som inte fattat vinken, jag är inte på smällen, jag flyttade hit för att jag älskar Miro och det gick inte en sekund medans jag var i Sverige och han i Finland utan att jag saknade honom. Dessuom lyckades jag gå från att vara timvikarie i Sverige  till att få en heltidstjänst i Finland, själv tycker jag att det är rätt bra jobbat!

Puss på er! /En väldigt ickegravid kvinna i Finland!

Om

Min profilbild

Linda

Lämnat hålan för Finland och har äntligen hittat hem. Den åttonde i tredje, klockan tre minuter i åtta föddes världens vackraste lilla Lilja ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela