lindatormanen

Dum Spiro Spero

20120601

Publicerad 2012-05-31 23:42:48 i Allmänt

i mina ord finner du en tolkning som jag inter ser
ja, det ska vändas och vridas tills jag själv inte längre vet
undran som gror och tankar som tär
men jag tror inte kärlek ska kännas så här.

20120522

Publicerad 2012-05-21 23:23:34 i Allmänt

Storasyster sa "njut varje minut". Och det gör jag. Vi kom rätt mycket överens om att jag har världens bästa pojkvän. Även dom dagarna när allt känns skit, det är långt till Sverige, jag saknar människor, vi är panka och andra irriterande saker. Även dom dagarna så känner jag mig jävligt lyckligt lottad att ha honom.
Bara för det ska ni inte tro att jag alltid är nöjd med honom, eller ens trevlig mot honom men jag vet att jag är förbannad lycklig som har honom.
Jag njuter, varje minut

20120508

Publicerad 2012-05-08 18:35:27 i Allmänt

Min jycke, hon har varit med om mycket!

Jag älskar den där byrackan som vi oftast kallar Bella. Mamma & dom kallar henne busan, pojkvän kallar henne bitch (dock är det svårt att jämt veta vem han menar eftersom att han har det smeknamnet till mig också). Men jag älskar henne, det gör jag. Dock är jag inte alltid så stolt över henne, speciellt inte när hon släpar mig runt kvarteret när vi ska på promenad eller när det kommer någon på besök och hon bara skäller och skäller och skäller.... Ända tills hon sticker svansen mellan benen och sitter i ett hörn och skakar. Eventuellt bajsar i pojkväns skor, det kan också hända.

Det senaste halvåret har det ju faktiskt hänt rätt mycket i hennes liv. Hon flyttade till ett nytt land, man kan säga att hon tog det hela med ro och visade hur mycket hon accepterade sitt öde genom att inte kissa på en vecka! Lagom till hon hade vant sig så bytte vi lägenhet. Vi trivs bättre här, massor med hundgrannar bland annat en som var generös nog att ge henne kennelhosta ;) Nära till hundparken är det också. Ingen bryr sig om man skulle skälla lite för i det här huset så skäller det mest hela dagarna ;)

Men trots det så älskar jag den där byrackan. Och det är faktiskt inte alla hunder som har bajsat på heltäckningsmattan utanför rökrummet på Viking Line färjan. Och det om nåt borde väl vara nåt att va stolt över ;)

20120506

Publicerad 2012-05-06 17:03:14 i Allmänt

Helgen:


Fredag.
Började dagen med att ha läkartid (nej, jag är inte sjuk eller nåt sånt viktigt, behövde ett läkarintyg till jobbet som egentligen skulle varit inlämnat för ett par månader sen). Har efter många om och men lyckats få läkartid hos en läkare som pratar svenska. Och. Om ni någonsin flyttar till Åbo, boka inte tid hos Eurolääkäri. Jag trodde helt allvarligt att jag va i ett rum i en källare i Ryssland. Om det finns en speciell soptipp för läkarprylar så är jag helt säker på att han hade hämtat sina saker därifrån. Kändes inte seriöst överhuvudtaget men intyget fick jag ju iallafall så man ska väl inte klaga.
Efter det åkta jag och pojkvän till Masku. Drack några glas rödvin på gården precis där älven rinner förbi. Sen tog vi båten ut på sjön, grillade korv åt brieost och drack lite mer rödvin. Mys! Sen in och hängde lite i garaget, drack lite öl, sen kom J och vi åkte hem till Åbo.
Hemma hos oss drack vi lite mer öl, åt lite mat och tittade på hockey. Åkte en sväng till krogen efter det, jag lyckades bli osams med alla som hade nånting att säga till mig men jag antar att det är smällar dom får ta ;)
När vi va i taxin på väg hem så såg taxichaffören en hund på trottoaren, vi svängde tillbaka och såg att det låg en tant på trottoaren. Jag menar inte på nåt vis att låta rasistisk men hon var en sån där postorderbrud. Vi hjälpte henne upp, hon var kanon. Kanon och tycka att det är läge att gå ut med hunden? Redan då borde vi fattat att hon var pantad. Vi körde henne hem trots att hon knappt visste vart hon bodde, rotade igenom hennes väska efter nycklarna. Tanten trillar nästan omkull och pojkvän hinner precis få tag på henne. Då tallar kärringen han på röven!! För det första är han MIN! För det andra så behöver jag ingen mer anledning. Hjälpte kärringen in i porten. Jag & J tog in henne, det kändes bättre att lämna pojkvän utanför med taxin ;). Hennes kära man ligger i soffan och sover när vi kommer in vi förklarar att vi hjälpt hans kärring hem och han ligger kvar i soffan och mumlar nånting. Vi säger att hon låg däckad på trottoaren med hunden han ligger kvar i soffan och säger ok. OK?! Innan vi går därifrån förklarar jag för kärringen att det inte är ok att vi hjälper henne och hennes hund hem och hon tallar på min pojkvän. Vet ni va hon svarar? Att hon inte bara tar killar utan att hon är lesbisk också.. Kärring!! Som att problemet i det hela inte var att hon tallade på min pojkvän utan att problemet var att ingen tallade på mig och jag kände mig utanför. Jag gick ganska snabbt ut ur den lägenheten efter det.

Lördag:
Igår hade vi helt plötsligt blivit sjuka, jag menar varför skulle vi inte passa på att bli sjuka när jag är ledig ända tills onsdag? Så dagen spenderades i soffan med att se på 2½ men och tycka synd om varann. Eller oss själva.

Söndag:
Vi avslutar helgen med att se på hockey och dricka öl. Helt ok avslut på en helt ok helg.

20120502

Publicerad 2012-05-02 20:00:11 i Allmänt

Vi överlevde 6-månader-som-sambo-dagen, vi överlevde till och med våran 1 ½ års-dag. Men jag antar att det är först nu som den riktiga prövningen är här. Visst, vi har haft familjemiddagar med både min och hans familj. Men nu är det kokta fläsket stekt, pappa är på besök. Han kom igår och stannar tills imorgon, 1 dag & 2 nätter med andra ord.

Men vi överlever nog detta ska ni se ;)

Idag har jag varit på Karos skönhetssalong och fått ögonbrynen plockade, varit med pappa på IKEA och köpt ett köksbord och sen hämtat pojkvän i Masku.. Helt OK dag om ni frågar mig :) Har även hunnit med en morgonpromenad med pappa och busan ner till havet/sjön whatever you wanna call it jag kallar det vattnet. Som sagt, jag klagar inte över den här dagen :)

Ha det bäst! Pusshej!

Om

Min profilbild

Linda

Lämnat hålan för Finland och har äntligen hittat hem. Den åttonde i tredje, klockan tre minuter i åtta föddes världens vackraste lilla Lilja ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela