lindatormanen

Dum Spiro Spero

20120329

Publicerad 2012-03-29 19:49:36 i Allmänt

Det är dan före dan idag. Nej vi är varken extremt mycket före eller efter i Finland, det är inte julafton jag pratar om. Det är dan före lön. Dock såg jag på lönebeskedet och jag får ungefär 5000 kr mindre i lön än förra månaden.. Hmm, hur hände detta? Var det några röda dagar förra månaden kanske? Hur som så är lönen ändå betydligt större än en timvikarie-lön från kommun så jag är nöjd ändå :)
Har dock redan mentalt bränt lönen, men det är sånt man får leva med :)

Skulle egentligen varit ledig imorgon. Men. Så råkar det vara såhär att jag har skaffat mig ett extraknäck, som barnvakt. Var och träffade familjen igår och ska va barnvakt första gången imorrn.
Världens finaste ungar!
Tre stycken var dom, den yngsta var bara 9 månader. O satan i gatan vad jag gullade med bebis!! Kom hem och frågade pojkvän om inte vi också kunde skaffa en.. Men nej.. Tur att någon av oss kan motstå bebisar, för det är faktiskt lite tidigt för det än. MEN. Herregud. Så. Söt. Bebis.

20120307

Publicerad 2012-03-07 21:15:26 i Allmänt

Något som inte är en bra idé är att kolla massa inredningsbloggar när man inte har råd att ordna upp hemmet. Vi har faktiskt, hör & häpna, köpt oss en säng nu :) Nångång imorrn mella kl: 12-14 kommer den. Behöver jag ens säga att vi är otroligt nöjda? Hitills har vi sovit på en madrass på golvet och när vi bodde i Raisio så sov vi på en bäddsoffa som för länge sen hade sett sina bästa dagar, om den soffan någonsin hade haft några sånna dagar, jag är faktiskt inte säker. Iallafall imorrn kommer sängen :)
Jag och pojkvän har bestämt att vi ska köpa alla "dyra" saker som behövs till lägenheten så fort vi bara kan. Handla nåt varje månad fram tills juni då skattepengarna kommer & då ska vi köpa våran efterlängtade soffa :) Dels ska vi köpa allt så fort som möjligt så att vi inte hinner "vänja" oss vid hur mycket pengar vi har, men också för att vi faktiskt inte har några möbler i lägenheten just nu. Ni som brukar läsa och undrar, ja vi har fortfarande micron som tv-bänk.
Dock kommer sängen imorgon :) Och nästa månad ska vi köpa en tv-hylla och om jag lyckas charma in mig riktigt mycket hos pojkvän så tror jag att han faktiskt kan tänkas gå med på att vi köper den där hyllan/sängbord som hör till våran nya fina säng som vi får imorgon. Malm-serien från IKEA för er som undrar.
Tillbaka till det jag egentligen skulle skriva då.
Mitt i allt det där vackra och nya och väldigt dyra på alla dom där bloggarna som jag tittade på alldeles nyss så var det väldigt mycket loppisfynd där. Så jag ska börja ta med min pojkvän på loppisar. För faktiskt. Till och med fattiga människor har råd med loppisfynd. Och dessutom. Om jag köper en billig vas på loppis, då borde han väl fatta hinten och köpa lite rosor till mig? Visst?

Pusshej!

20120303

Publicerad 2012-03-03 10:42:00 i Allmänt

Vi har nu varit sambos i några månader och alla dom där mörka hemligheterna börjar komma fram.
T.ex. det där att han duschar hela badrummet varenda gång han duschar (ja, jag gör likadant, nej, det hör inte hit) dessutom har han HEMSKT morgonhumör. Verkligen.
Men han kan också vara ganska gullig, när han sätter den sidan till. Det är ganska bekvämt att vakna till att kaffet är klart och vovven är rastad och att komma hem från jobbet och maten är klar.
Dessutom gör vi sånna där gulliga saker som att gå hand i hand eller bara att gå till affären tillsammans. Inte hade jag väl i min vildaste fantasi kunnat tro vad jag skulle få reda på om honom bara genom att gå och handla med han.
Som häromdan t.ex. vi stog där helt som vanligt och försökte välja vad vi skulle äta sen när vi är på väg till kassan så går vi förbi massa förpackningar med memma. Sånt där finskt snuskigt som dom äter på påsk ni vet? Det ser ut som en riktigt riktigt kladdig kladdkaka och man tror att det är supergott. Men icke. Det är snuskigt äckligt. Fy och fan! Jag trodde knappt att nån under 50 tyckte om det, men gissa vad? MIN POJKVÄN TYCKER ATT DET ÄR GOTT! Känner mig ungefär så lurad som jag antar att han gjorde när han insåg att min musiksmak inte riktigt var samma som hans.
Med risk för att låta som min mamma så har jag bara en sak att säga: Ska han äta sånt där snusk så får han göra det hemma hos mor'sin!

Annars är allt bra ;)
Pusshej!

Om

Min profilbild

Linda

Lämnat hålan för Finland och har äntligen hittat hem. Den åttonde i tredje, klockan tre minuter i åtta föddes världens vackraste lilla Lilja ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela