lindatormanen

Dum Spiro Spero

Holding on to this feeling...

Publicerad 2009-06-15 19:50:00 i Allmänt

Ibland, ibland så har jag faktist världens bästa jobb.
För det finns nog inga som bli glada för så lite som ungar blir.
Jag har precis lagt dubbeltrubbel.
Hinner inte mer än gå ut från deras rum, så ropar mini.
Går in och ska se vad han vill.
Han ligger i sängen, med turtles-täcket ända upp till hakan och har hela näven i munnen.
Titta, titta, mumlar han fram occh försöker vicka på näven.
Men så stor mun har han inte.
Mini håller på och tappar sin första tand och han är helt överlycklig!

Jag har precis hört historien om hur han lärde sig säga R.
Jag är en glad Au pair idag :)

Popcorn & peppar

Publicerad 2009-06-15 16:31:42 i Allmänt

Det är lugnt på sjunde idag igen. Dubbeltrubbel är sjuka och har spenderat hela dagen framför tv:n. Med popcorn, vilket är det enda stackarna har fått i sig idag. Själv pimplar jag kaffe och knaprar peppar samtidigt som jag smörjer in händerna med desinfiktionsmedel. Yes, det är magsjukan på sjunde. Eller något åt det hållet. Mina vildar är iallafall helt slut. Just nu kollar dom på barnprogam och dom har fortfarande inte tagit av sig sina pyjamaser. Men det är så det är. Jag ska snart göra mat åt dom och hoppas att dom iallafall äter litegrann. Sen ska vi nog se på en film eller något. Deras fjärde idag?

Stackars vildar, måste nog sätta i gång med deras mat nu så att dom kanske piggnar till, litegrann iallafall.

Släkten är värst

Publicerad 2009-06-15 16:24:58 i Allmänt

Jag vet, jag vet. Jag lovade att jag skulle skärpa mig. Men jag fick oväntat besök av min kusin.
Eller så jävla oväntat var det kanske inte. Han hade ju faktist sagt att han skulle komma. Jag trodde bara inte på honom. Så när han ringde i onsdags, från tågstationen, 2 timmar innan jag slutade jobbar och frågade vart vi skulle mötas så vart det lite stressigt. Men allt löste sig till slut.
På onsdagen så tror jag vi slog rekord i hur många barer och klubbar man kan bli utslängde från/nekade att komma in på. Jag kan stolt meddela er om att det inte var mitt fel att vi vart utslängde en endaste gång.
Han stannade tills på lördag, och även om det var jätteroligt att få besök, så var det skönt när han åkte också.
Jag vet inte hur det är med eran släkt, men med min är det iallafall så att det tar några dagar att piggna till (nyktra till?) när man har haft dom på besök, eller varit på besök hos dom.

I hold on to this life I found

Publicerad 2009-06-10 14:23:00 i Allmänt

Det är ovanligt lugnt på sjunde idag. Dubbeltrubbel lyssnar på finsk rock och städar sitt rum. Jag håller på och tvättar och försöker få mitt rum att städa sig av sig självt genom att stirra på den platsen i rummet som ska föreställa mitt golv. Jag tror att det fortfarande är kvar där under alla kläder. Men jag är inte säker. Och jag kommer inte ihåg vilken färg det är på det.

Igår lagade jag och  dubbeltrubbel tre-rätters. Vi gjorde tomatsoppa, pasta med grönsaker & räkor och kärleksmums. Med tanke på att dom är 6 och 7 år så vart resultat helt ok. Soppan hade kankse behövt lite mer salt, pastan vart överkokt och kärleksmums tycker jag inte om. Men dom vart nöjda så då är jag också nöjd. Dom älskar kärleksmums, men jag är helt säker på att det bara är för att dom får ha på hur mycket strössel dom vill när vi gör det.

Det här med att försöka strirra fram mitt golv verkar inte funka, så jag är väl så illa tvungen att börja städa.

queen of fucking everything

Publicerad 2009-06-08 23:55:40 i Allmänt

Förutom mitt inlägg om Black Jack och öl, så har det inte varit mycket bloggande på väldigt länge. Men jag ska skärpa mig, jag lovar.

Igår fyllde jag år! 20, vuxen liksom.  Och ja, det känns likadant som innan.

På morgonen så sjöng familjen för mig, och jag fick present. Sen ringde pappa, han kunde tyvärr inte sjunga för mig för han hade en flisa i halsen. Annars hade han självklart gjort det. Jag skulle jobba på en konfirmationsfest igår, så jag gjorde mig iordning och sen fick jag skjuts dit. Satt där i ett hus jag bara har varit i en gång innan, i två timmar och väntade på att gästerna skulle komma. 2 timmar, och det var helt tyst, jag hörde kylskåpet surra. Men till slut så kom gästerna iallafall och jag fick fullt upp med att koka kaffe och plocka disk.
På kvällen var vi på restaurang med familjen och firade mig och äldsta killen som hade namnsdag. Jag åt ceasarsallad till förrätt och kött till varmrätt. Drack lite öl och lite rödvin.
Efter att vi hade käkat klart så skulle jag möta mina brudar på stan. Klockan var bara 9 så vi drog till Edisons, shottade occh drack öl. På Edisons fick jag öppna mina paket också :) En flaska salmiakki och världens sötaste lilla börs som det står "Queen of fucking everything" på. Dom sa att den passade mig och jag vart så glad så jag nästan började gråta. Efter Edisons gick vi vidare till Rento och satt på uteplatsen drack öl och rökte. Sen vart det Forte, billiga öl och Black Jack-spelande. Vet inte riktigt hur länge vi var ute, men jag tror att jag vingla hemåt runt 4.

Imorse hade jag tid på mammans skönhetssalong kvart över 10. Kvart över 10 kommer yngsta killen in på mitt rum, han petar lite på mig och ser allmänt glad ut. Sen säger han "du har försovit dig". Lyckan i hans ansikte går inte att beskriva. Har inte sett ungen så glad på länge. Och när jag står i hallen och försöker fixa till håret samtidigt som jag sätter på mig skorna så undrar han varför jag inte hade ställt alarmet. Det undrade jag också. Men jag kom iväg till salongen iallafall. Fick ansiktsbehandling, och det var det bästa jag har gjort. Så himla skönt. Och så himla välbehövligt efter en utekväll med brudarna.

Idag har jag gjort hallon och banan-smothie till grabbarna.  Dom gjorde tomatsoppa. Mixa 2 tomater, ha i hackad basilika, nötter och banan. Deras recept. Jag avstod från att smaka. Dom ska göra det imorrn med. Jag smakar nog inte då heller. Sen tänkte jag vara snäll och göra negerbollar till dom. Gjorde smeten. Men min bakfylla var hemsk så jag hade ingen ork till att rulla några bollar. Lukten från negerbollarna gjorde knappast min bakfylla bättre. Och sen ser det ju rätt vidrigt ut också. Så jag slängde smeten och gick ut med soporna. Ifall att någon av ungarna skulle få för sig att faktist slänga skräp där det ska vara.

black jack eller öl?

Publicerad 2009-06-08 23:17:09 i Allmänt

Ligger i sängen och lyssnar på musik. Försökte göra någon nytta. Men det var inge roligt så jag gav upp.
Pratar med Sis på msn, vi kom fram till att det heter Black Jack, "det där man spelar på krogen som man aldrig vinner något på". Eller ja, hon kom fram till att det var det jag menade. Och det var det nog.

Imorse när jag skulle köpa cigg så upptäckte jag att det var väldigt lite pengar i min plånbok. Läskigt lite pengar.
Tänkte inte så mycket mer på det. För det brukar vara läskigt lite pengar i min plånbok dagen efter jag har varit ute.
Ja, jag var ute igår.
Ja, jag vet att det var söndag igår.
Ja, jag var dum nog att shotta.
Ja, det kändes förjävligt när jag vaknade imorse.
Men just ja, det var min födelsedag!
Det betyder att jag får dricka fastän det  är söndag utan att någon säger något !

Men iallafall, tillbaka till pengarna. Tänkte alltså inge mer på det. Hey, det är bara pengar. Kommer mer på fredag :) Men nu, alldeles precis nyss, kom gårdagens minne tillbaka till mig. Jag spelade Black Jack igår. För det var nåt pucko som lurade i mig att jag borde ha tur på min födelsedag. Det hade jag inte. Jag vet inte riktigt hur mycket jag spelade för, men det var iallafall 30 euro. Minst. Så här dagen efter så känns det jävligt korkat. För dom pengarna hade jag fått 10 öl inne på Forte, eller 5 Rock n Roll Bitch som är bland det godaste man kan dricka. Och ok, det hade väl inte varit så jävla bra med 10 öl till igår med tanke på hur bakfull jag vart ändå. Men iallafall, 10 öl hade varit betydligt roligare än att stirra på några kort och inte fatta något. Om jag ändå hade vunnit, men nej!

Förresten, ni kan vara lugna. Pengarna idag räckte iallafall till ciggaretterna.

Om

Min profilbild

Linda

Lämnat hålan för Finland och har äntligen hittat hem. Den åttonde i tredje, klockan tre minuter i åtta föddes världens vackraste lilla Lilja ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela