lindatormanen

Dum Spiro Spero

20111221

Publicerad 2011-12-21 14:18:53 i Allmänt

Har jobbat mitt första nattskift inatt. Det gick helt ok. Men jag måste säga att jobba 21-09 är väl kanske lite att ta i med timmarna? Dessutom måste jag medge att jag är rätt så mörkrädd, har det visat sig. Men iaf natten gick bra.
När jag kom hem strax efter 11 hade sambo kaffe och pizza klart, ok det var jag som gjorde pizzan igår, men ändå den var värmning i ugnen när jag kom hem. Han är rätt gullig när han sätter den sidan till min man. Strax efter 12 kom vi fram till att det kanske är bäst att jag sover ett par timmar eftersom att jag ska jobba natt inatt igen. Pojkvän tyckte att jag ska sova till minst 5 så att jag är riktigt utvilad sen. Visst! Strax före 2 började han: Är du vaken? Vill du med ut och röka? Vad sa du? Vill du ha kaffe? Vill du att jag ska bre en macka åt dig? Halv 3 fick jag kaffe och mackor på sängen sen var det dags att gå upp. Men fastän att jag inte fick sova så måste jag ju medge att han är för jävla bra!

Puss!

snöoväder & skor

Publicerad 2011-12-09 11:43:47 i Allmänt

När man nästan håller på att blåsa bort när man ska gå ut och röka så vet man att man borde vänta någon timme med att åka in till stan. Det kan ju faktiskt lugna ner sig. När man sedan kommer in och ser att man har fått mail från skopunkten om att det är rea, då vet man att det rätta beslutet är att vänta på att pojkvän och hans kontokort ska komma hem.

20111209

Publicerad 2011-12-09 11:08:18 i Allmänt

God morgon!
Sambo är på jobbet, jycke ligger på golvet och här sitter jag. Min snälla pojkvän frågade mig imorse om jag ville att han skulle låta kaffet stå på när han åkte till jobbet, fråga mig inte när mannen hann dricka kaffe men jag svarade sömnigt att det kunde stå på för jag skulle ändå gå upp snart. Han åkte till jobbet vid 8, jag gick upp vid 11, kaffet var lite halvbeskt måste jag erkänna. Men jag drack ändå.
Vad min kära sambo håll på med imorse är dock ett mysterium, mannen gick upp vid 4(!). Satt vid datorn, gick ut och rökte, drack uppenbarligen kaffe sen tog han en dusch kom och la sig i sängen igen vid 7 bara för att inse att han hade blivit trött igen så där lagom en halvtimme innan han skulle till jobbet.

Men nog om han. Jag är fortfarande beskylld för det där med julkalendern. Jag kan inte sluta skratta åt det så som ni kanske förstår så tycker han inte att jag verkar så oskyldig.

Nu borde jag egentligen ta bussen in till stan och fixa ett skattekort. Borde egentligen ha gjort det för länge sen, men eftersom att jag börjar jobba på måndag så är det verkligen dags nu. Problemet är att det är snöoväder ute och jag är verkligen inte sugen på att gå utanför dörren. Dock finns det ett annat problem också, ett större problem. Jag behöver nya skor! Fast jag har inga pengar till det. Så därför vore det bättre att vänta tills sambo och hans bankkort kommer hem från jobbet så att jag kan få lite pengar innan jag drar inte till stan. Vi får se hur jag gör men det lutar åt att jag stannar hemma tills han kommer, det är ju faktiskt ett par nya skor som står på spel, eller snarare 3 par eftersom att jag tänkte handla på skopunkten ;)

pusshej!

20111208

Publicerad 2011-12-08 20:07:01 i Allmänt

Även om inlägget igår kanske lät väldigt lyckligt så ska jag tala om för att det inte alltid är lätt att vara sambo. Verkligen inte. Idag t.ex. då vart jag beskylld för bland det grövsta man kan bli beskylld för i juletider! Han säger att jag har tjuvkikat vad vi ska få i present i våran julkalander på julafton. Det har jag inte! Och det är faktiskt sant. Vi köpten en rosa chokladkalender med Disney-prinsessorna, men lucka 1 och 24 fanns det 2 luckor av, en med en chokladbit och en med en present. I lucka 1 fick vi ett sudd, lucka 24 är den han anklagar mig för att ha tjuvkikat på. Vilket jag inte har!

Men annars är allt bra!
Pusshej!

20111207

Publicerad 2011-12-07 16:16:09 i Allmänt

Varit sambo i Finland i ungefär en och en halv månad. Nåt sånt iaf. Sen 25 oktober om vi ska vara helt ärliga. Och det kan vi väl va, eller iallafall försöka ;)
Har extraknäckt lite som barnvakt, litegrann för att tjäna extrapengar men mest för att ha något att göra. Livet som arbetslös passar mig inte som handen i handsken. Faktiskt så passar det mig inte alls. Blir alldeles för lat av att gå hemma hela dagarna, för allt som borde göras idag kan lika gärna skjutas upp till imorgon, man kommer ju ändå inte ha något bättre för sig då. Den här veckan har, trots att det bara är onsdag, har dock varit värst. Har försökt fördriva tiden genom att baka bröd, koka knäck och koka fudge, behöver jag säga att sambo inte klagar på min rastlöshet när detta är resultatet? Våran lägenhet är fortfarande stökig, men det kan jag ju faktist ta hand om imorgon eller hur?

Men iallafall nästa vecka är det slut på detta. Jag har nämligen fått jobb. Inte ett extraknäck, inte som vikarie utan ett RIKTIGT jobb. En heltidstjänst. På ett gruppboende. På ett svenskspråkigt gruppboende. Kunde detta bli bättre? Tvivlar på det! Vi har hittat en lägenhet som vi har ringt på. Vi vill ha den. Jag älskar den! Vi får se hur det går med det, men ni får hålla alla tummar ni har ;) Nämnde jag att det är bastu i lägenheten? BASTU I LÄGENHETEN! Kan ni förstå att att vi vill ha? Dessutom är det inglasad balkong + uteplats, snälla tomten kan inte jag få den i julklapp?

Dock så är språket lite av en svårighet ibland. Ibland är finska ett dumt språk. Ibland översätter dom dumt. Som igår när jag skulle göra kycklingwraps, tror ni dom hade några wokgrönsaker på affären? ICKE! Dom hade dock strimlade grönsaker. Köpte ett paket gick hem och skulle börja med maten, ser att huvudingrediensen i dom strimlade grönsakerna är potatis. POTATIS?! Potatis är en rotfrukt, inte en grönsak! Dumma, dumma Finland.
Fast oftast är det bra. Jag trivs finfint.

Pusshej!

Om

Min profilbild

Linda

Lämnat hålan för Finland och har äntligen hittat hem. Den åttonde i tredje, klockan tre minuter i åtta föddes världens vackraste lilla Lilja ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela