lindatormanen

Dum Spiro Spero

tisdag kväll :)

Publicerad 2008-09-23 21:22:17 i Allmänt

Idag har det varit en sån där bra dag :) En dag då bråkiga barn inte ens kan förstöra mitt glada humör :) Dagen började med att jag tog bussen in till stan och tatuerade mig, i nacken. Det gjorde inte alls så ont som jag hade trott att det skulle göra, det gjorde ju ont men det var inte olidligt. Ungefär som när man skär sig när man rakar benen, det gör lite ont men man vet att det är för en bra sak så det gör inget ;P När jag kom hem så skulle jag ringa Alexandra eftersom att jag saknade henne, men hon var så seg på att svara så jag hann logga in på mailen. Hade fått mail från Åbo universitet, där det stod att jag var antagen till finska kursen :D Fast det är steg 2 och jag har inte läst steg 1, så det blir att plugga hela helgen. För på måndag börjar jag :) Finskakurs 2 dagar i vecka, yippie, jag kanske lär mig det här förbannade språket iaf :D

Imorrn ska jag inhandla boken till finskakursen, sen tror jag att det blir att baka lite med lillkillen eftersom att vi är ensamma i 2 timmar innan den storakillen kommer hem :)

Nu ska jag dricka te med Karo & Reima, men först ska jag ta en cigg :)
Natti natti på er :)

BTW, jag älskar min storasyster <3

och då kom..

Publicerad 2008-09-22 13:26:38 i Allmänt

POLISEN!


Hann inte riktigt berätta om hela helgen i förra blogginlägget. Missade en liten detalj, förträngde kanske vore ett mer passande ord. Men eftersom att jag inte tror att någon har hunnit lära min mamma hur man använder en dator, så kan jag dela med mig av det här.

Efter krogen så hittade jag några människor som skulle åt samma håll, så vi tog följe. När vi kom fram till mitt hus så tänkte vi att vi kunde ju ta och sätta oss en stund och röka några cigg, nyktra till och prata. Två timmar senare satt vi fortfarande utanför porten och rökte, nu hade vi blivit för nyktra för att gå hem och sova men för fulla för att orka gå någonstans dit där va långt. Vi bestämde oss för att gå till parken mittemot, för det kändes inte så trevligt att sitta utanför porten på en hård, kall stentrapp. Så vi gick till parken och satte oss på en blöt, kall gräsmatta istället.

Hann väl sitta där i nästan en halvtimme. Sen kom polisen. Yeahii :/ Först kom en piketbuss och sen en till. Vafan? Tre poliser kom ut och frågade om vi hade hört någon ropa på hjälp, vi sa att det hade vi inte. Polisen vill dock prata lite mer med mig. Jag var ensam tjej och den enda som inte kunde finska så var det ju så himla nödvändigt att vi gick iväg och pratade. Dom frågade igen om jag hade hört någon ropa på hjälp, jag svarade att det hade jag inte. Sen frågade dom om allt var ok med mig, jag svarade att det var det. Men tydligen så räckte inte det svaret för dom sa att dom tyckte att jag verkade orolig sen så kollade dom mot killarnas håll och frågade om det verkligen var ok med mig, jag svarade "Ja allt är bra med mig, det är bara det att jag inte gillar poliser, kan jag gå  nu?". Jag fick gå efter det. När jag kom tillbaka till grabbarna så berättade dom att det var någon som ringt till polisen och sagt att någon hade ropat på hjälp från ån. Tydligen är det 1-3 personer varje vinter som hoppar i ån från bron och försöker ta livet av sig, och nu trodde dom att det var någon som ville vara ute i tid, men sen hade ångrat sig. Yeaahii, jag bor vid en självmordsbro.

Jag kände inte för att sitta kvar i parken när det var massa poliser där så jag drog hem. Precis när jag kom till porten så kom det en polishelikoter och började lysa i ån. Klockan hade blivit ganska mycket. Nästan 8 har jag för mig, jag var helt slut. Jag somnade direkt när jag kom in i lägenheten. 

Suga kräfter i stjärten och snappsa lite för mycket.

Publicerad 2008-09-21 20:29:42 i Allmänt

Kräftskivan igår var trevlig :) Pojkarna var servitörer så jag behövde inte hämta en enda öl. Det var riktig toppklass på deras servering och jag hann knappt dricka upp ölen innan den fylldes på. Det var ju ioförsig inte så himla bra, för det  gick ju ner ganska många öl när man inte ens behövde fylla på glaset själv. Snapps var jag ju självklart tvungen att dricka :P Men faktist så var jag duktig och drack aldrig hela glaset, vissa gånger räckte det till och med till hela 3 snappsvisor, det du sis är du stolt över mig nu?
Snappsvisorna var roliga, jag förstod dom ioförsig inte så bra men det va roligt ändå. Och vissa var faktist på svenska så då kunde jag ju till och med sjunga med :P

100 kräfter senare bestämde dom  sig för att gå på krogen. Jag tänkte att då blir det ju ganska tidigt ikväll eftersom att jag nog behöver vara hemma med pojkarna som låg och sov. Men icke, pappan fick vara hemma för mig skulle dom tydligen supa ner på krogen också. Det räckte inte med att jag hade druckit massor med snapsar. Jag skulle med på krogen! Men jag måste ju medge att jag inte var särsklit svårövertalad. Dock tyckte Karo att eftersom att jag ska tatuera mig på tisdag så kan jag ju inte slösa massa pengar på krogen, så hon skulle bjuda. Jag kan medge att jag klagade inte över det, och det gjorde inte min plånbok heller. När taxin äntligen kom så kom dom på att krogen vi skulle till var det 25års-gräns på, YIPPIE! Jag kommer ju knappt in på vanliga krogen med mitt svenska leg som inte en jävel kan läsa, plus att folk säger att jag ser ut som en fjortis. Kändes som att det skulle gå åt helvete.. Men jag fick gå in med en som heter Jussi. Och vakterna frågade inte efter leget, så där hade jag ju tur.

Idag mår jag som jag förtjänar, men min plålnbok är iallafall inte tom. Tack och lov för att jag lämna dom mesta pengarna hemma. Annars vet jag inte riktigt hur det hade gått med min tatuering.

Nu ska jag gå och höra om jag börjar tidigt imorrn eller om jag har sovmorgon. Sen ska jag se på film, och sen kanske jag skriver något mer. Om jag inte somnar ;P

baka baka, liten kaka

Publicerad 2008-09-19 14:50:27 i Allmänt

Har en tårtbotten inne i ugnen just nu, pojkarna sitter och tittar på film. Det är ovanligt lugnt och skönt här idag :)
Ikväll blir det att slappa och förbereda inför kräftskivan imorrn, kanske ta en öl.
Igår letade Reima och Karo (pappan & mamman) fram massa snappsvisor, dom hade jättemånga på svenska :) Så imorrn blir det och sjunga helan går, vet dock inte hur jag ska lyckas med dom finska snappsvisorna. Känner på mig att om jag ens försöker sjunga dom så kommer jag få skrattanfall, men men det är smällar man får ta.

Nej, nu måste jag kolla till tårtbotten och sen titta lite på superhjältarna med pojkarna. Kanska tvätta en maskin till.

Puss på er <3

Torsdag

Publicerad 2008-09-18 14:05:36 i Allmänt

När jag stod ute & rökte när jag väntade på att den äldsta killen skulle komma med skoltaxin så kom en gammal gubbe fram och började prata med mig. Det var inte något samtal om vädret eller liknande precis, han tänkte bara tala om för mig att han tyckte att jag skulle sluta röka. Faktist så vart jag inte arg på honom. Jag trodde att jag skulle bli arg men det blev jag inte. På nåt sätt så var det nästan lite charmigt. En helt främmande männsika som tänker på min hälsa. Han bodde förövrigt i C uppgången, jag bor i A. Faktist vart jag lite taggad på att sluta röka och sen gå till A och plinga på alla 27 lägenheter tills jag hittar honom och tala om att jag har slutat röka. Dock tror jag inte att det kommer hände. För så taggad är jag inte, bara lite.´

Jag tror att jag håller på att bli sjuk också, SUCK! Vill inte, tänker inte och ska inte! Pappan hade feber igår, och jag känner mig inte så himla frisk just nu. Imorse gick jag med minstingen till skolan vid 9, kom hem halv 10 och skulle se film men jag somnade. Jag var helt slut. Vakande halv 1 och då var det dags att gå och hämta honom från skolan. Det var den förmiddagen det. Men ikväll ska jag knappra medicin och gå och lägga mig tidigt. Måste vänta på att mamman kommer hem innan jag kan ta någon medicin dock, för det här medicinskåpet är inte och leka med. Hur ska man veta vad man ska ta när det är ett helt skåp fullt och det bara står på finska? Jag vet ju knappt vad jag ska ta när det finns två att välja på, med svensk text. Så ni kan ju förstå att jag väntar. Man vill ju inte proppa i sig massa laxeringstabletter när man egentligen ska ha något mot feber. Inte för att jag tror att dom har sånna tabletter, men man vet ju aldrig.

Just nu längtar jag tills nästa vecka :) Tatuering på tisdag, Au pair träff på torsdag och sen hem på torsdag kväll och vara hemma hos min egen familj en hel helg :) Mysigt <3

Måste nog göra mig iordning inför pojkarnas friidrott nu, och kanske, kanske leta lite efter kamerakebeln.

BTW

Publicerad 2008-09-17 18:27:32 i Allmänt

förresten innan jag går ut måste jag bara meddela er om att jag antagligen är klantigast i världen. jag har tappat bort min datakabel till kameran, och jag har inte ens använt den en enda gång .. måste ta mig i kragen och leta på allvar. men det gör jag nog senare. för om jag hittar den så måste jag lägga upp massa bilder, och det orkar jag inte. så den får vara borta ett tag till ..

onsdag

Publicerad 2008-09-17 18:24:06 i Allmänt

Har inte skrivit på hela helgen, men jag har haft fullt upp . Eller ok jag ska inte förfina orden, jag har varit full! Måndagen och tisdagen gick sedan åt för att nyktra till, vila, fixa den trasiga nageln. Och nej , jag har ingen aning om hur det hände, den bara trillade av. POFF sa det och sen va den borta.

Helgen var iallafall perfekt, även om det alltid finns några irritationsmoment,  i det här fallet 2 , i skepnaden av 2 ziegenare. Okej, man ska inte hata negrer, turkar, judar mm. Men ziegenare får man faktist hata. Jag tror faktist att det är lagligt. Men det står med sån där liten text i lagboken så att ingen ser det, sån liten text som det står på viktiga papper. Den texten som ingen orkar läsa fast att den egentligen är ganska viktig. Jag vet fler saker som står i lagboken med liten text men dom kan jag berätta om en annan gång :)

Idag har jag iallafall bakat med minstingen. Vi bakade kärleksmums, jag tycker inte om sånna men vafan det är ju så roligt att hälla på strössel så sånna vart det :P

Nu måste jag gå ut & röka, men jag skriver nog snart igen :P

torsdag

Publicerad 2008-09-11 22:59:04 i Allmänt

Jag är taggad till tusen inför imorgon!
Det va allt jag hade att säga.
Nu ska jag sussa framför någon film, måste vara på topp imorgon :)
Natti natti :)

bilden spricker

Publicerad 2008-09-07 22:43:42 i Allmänt

Ikväll är en sån där hemsk kväll, när det känns som att  jorden kommer gå under. Eller kanske inte så drastiskt med nästan, nästan så illa. Allting var så enkelt när man var liten, när man inte visste vad baksmälla, fyllångest eller knark var. Jag måste dock meddela er om att jag är väldigt glad över att jag blir så dum i huvudet av sprit. Det kanska låter lite fel. Men jag ska förklara. Eftersom att jag blir övertrevlig, dum i huvudet, förbannad, eller bara super lycklig när jag dricker alkohol så behöver jag inget annat. Jag behöver inga sprutor, piller eller mirakeltobak, jag blir tillräckligt "gla i huvve" ändå. Och det är jag glad för! Faktist så skulle jag aldrig våga prova knark för jag skulle bli helt knäpp, tänk bara på hur spriten gör mig.. Dock finns det en liten del "på" mig som inte gillar sprit, den heter piercing och satte sig på min läpp förra veckan. Den ömmar nu. Tur att helgen är över så att den får vila upp sig några dagar.

Tillbaka till jorden går under senariot. Höga människor gör mig lite rädd faktiskt, fast inte så mycket när dom är höga som när dom inte är det. Det hela är liksom mycket värre när dom inte är höga. Då när dom sitter med helt tom blick och man vet att dom bara vill bli höga igen. Då när man inser att dom faktist inte vill vara utan. När man förstår att dom är riktigt illa ute. När dom kommer hem sönderslagna mitt i natten för att dom frågade fel person efter fel grejer. När dom får en att lova att man inte ska berätta, för det var bara en gång och det ska inte bli något mer. När dom ljuger och när dom är ärliga. För man vill inte att dom ska ljuga men innerst inne vill man inte veta heller, inte allt, inte alla detaljer. Bilden av dom man bryr sig om spricker när man får höra vad dom faktist har gjort. Jag tycker inte att det är tufft. Jag tycker inte ens att det är på väntelistan till tufft.

Egentligen så tycker jag bara synd om dom.

Sova

Publicerad 2008-09-05 00:24:02 i Allmänt

Egentligen så borde jag sova nu .. Klockan är 1 och jag ska upp tidigt imorrn, och sen ska jag på krogen imorrn kväll och jag blir så jävla full när jag inte har sovit ordentligt. Fast nu när jag tänker efter så blir jag ju alltid för full iaf så det spelar ju egentligen ingen roll. Men jag måste gå med ungarna till skolan imorrn och sen måste jag till stan och köpa minneskort och boka tattootid, och då vill man ju inte vara helt slut ..

Mamman i familjen har fixat så det ska vara Au pair-träffar en gång i månaden, kul och träffa fler som gör samma sak. Dock är antagligen dom flesta från tysklan och jag har lite fobier för tyskar men det blir nog bra :)
Nästa vecka ska jag fixa naglarna igen, för jag måste ju ha snygga naglar när Alexandra och Gabbe kommer. Det är ju ganska dålig reklam om man bor hos en som äger en skönhetssalong och så ser naglarna förjävliga ut :P
Vi kommer antagligen vara själva i lägenheten när dom kommer också för familjen ska antagligen ut och segla :)
Det blir mysigt ..

Om tre veckor ska jag hem också :) Faktiskt så saknat jag mina små pluttbröder, den ena har beställt godis från båten och den andra snus :P Haha , det är ingen ordning på storalillebror men jag har iaf lärt han dricka tequila..

Nej, nu MÅSTE jag sova .
Godnatt :)

ROSA

Publicerad 2008-09-02 21:07:45 i Allmänt

Idag har jag varit duktig och köpt mig en rosa digitalkamera, ni kanske inte tycker att jag är duktig när jag slösar upp mina pengar. Det är ju egentligen sant, men den var ju så fin när den stog där på hyllan. Jag lovar den hoppade när jag tittade på den... Lite iaf.

På fredag så ska jag gå på massa krogar med Sara och kolla vilka som är bra så att jag vet det tills Alexandra och Gabbe kommer nästa vecka :) Det verkar som att den här helgen oxå kan bli ganska bra, även om den aldrig kommer toppa förra veckans helg :) Det blir nog antagligen så att jag åker hem till farbror snart igen, jag gillart ;)

Jag känner att jag måste komma igång med min finska snart, annars blir jag tokig..

Vissa människor kan man inte göra annat än att skratta åt. Först säger dom en sak sen vågar dom inte stå för det dom har sagt/gjort så då vänder dom på det tills det verkar som att det är tvärtom. Men jag bara skrattar åt er, det ska ni veta..
Jag orkar faktist inte bry mig, och jag hoppas att ni har det trevligt men faktist så känns sms-bråk som något man höll på med när man var 14.

Och även vad dom än säger, så kommer Alexandra alltid vara min andra hälft. Kom ihåg det hjärtat...

på topp

Publicerad 2008-09-01 22:42:43 i Allmänt

Helgen var toppen :) I fredags tog jag bussen hem till farbror, 3 timmar på en bussjävel, men det var det värt :) Spenderade kvällen med att slappa och kolla på finnkampen, ok jag erkänner jag var ölsugen men lite mysigt var det faktist ändå :)

På lördagen fick det dock vara nog med att leka rehab, åkte hem till min kusin Virpi dom skulle fixa massa grejer på hennes gård men jag satte mig i köket med mitt kusinbarn, min öl, hennes cider och en kortlek :)
Efter det skulle vi hem till min kusin Jyrkki, han fyllde år och hans dotter hade nyss fyllt år så det var kalas där :)
Kom hem till farbror igen, men ville hitta på någonting, så jag ringde Jyrkki som hade lämnat sin födelsedagsfest för en grabbkväll hemma hos hans kompis. Jag frågade om dom kunde höra av sig när dom skulle om dom skulle ut på krogen, men han tyckte att det skulle vara roligare om jag kom till dom direkt, så hans lillebror fick leka chafför åt mig :)

När jag kom dit så spelade dom poker så det var bara att plocka fram plånboken ;) Faktist så kom jag inte sist en enda gång, jag är väldigt stolt som ni kanske förstår :) Sista spelet kom jag till och med tvåa, och eftersom att jag fick bättre placering än en som heter Sami så lovade han mig att jag skulle få så många tequila jag orkade. TACK TACK! Det vart nog lite för många tequila men några betalde jag faktist själv, även om jag fick det mesta gratis, dock vill jag helst betala min egen sprit, det känns bättre. Men man kan ju inte vara oförskämd och tacka nej hela tiden. Sen skulle Jyrkki bjuda på öl :) Jag tyckte att det var i ett konstigt glas men jag brydde mig inte så mycket om det. Efter några klunkar så kände jag att det smakade konstigt oxå, jag tänkte va i helvete. Sen när jag luktade på det så kände jag att det var ju ingen öl, det var ju förfan RedBull & Vodka ... Hahah, full va bara förnamnet på vad jag blev..

På vägen hem gick vi genom en lekpark och jag frågade Jyrkki och hans kompis hockeypojken(som var den enda av hans vänner som fortfarande var med oss, vi söp nog bort dom andra..) om vi inte kunde åka rutchkana, Jyrkki och hockeypojken tittade lite konstigt på mig, men när dom fattade att jag var seriös så tror jag iaf att dom tyckte det va en rolig ide, för vi åkte rutchkana iaf :)


När vi till slut kom hem så var klockan lite efter fyra, vi satte oss i mitt rum och pratade men Jyrkki var tvungen att åka för han och hans mamma var tvungen att åka och hämta hans lillebror. Vid 5 hörde jag och hockeypojken att någon ramlade in i hallen och fick en skrattattack, det var min kusin, som tydligen tyckte att något var jätteroligt, efter ett tag vart det dock tyst i huset och efter ett tag somnade jag.

När jag vaknade på söndagen så skulle jag kolla med min kusin va det var som hade varit så roligt, trodde att det skulle vara något kul. Men när jag gick in på hans rum så såg jag att han var helt sönderslagen. SUCK.. Typiskt han att bli aspackad och hamna i slagsmål. Dock tyckte han inte att det var lika roligt på morgonen som han hade tyckt när han kom hem på natten.

Några koppar kaffe senare när jag iaf hade piggnat till lite så gick jag hem till Jyrkki för att hämta lite kläder som jag hade glömt där. Där hällde jag i mig några koppar kaffe till och vi försökte komma på hur många tequila vi hade druckit kvällen innan. Jyrkki sa att jag och hockeypojken hade druckit fyra tequila var, hockeypojken sa att vi hade druckit sex tequila var, men min huvudvärk sa att det förmodligen var ännu fler..

Vid halv sju var det bara att sätta sig på bussen igen, dock spenderade jag dom tre timmarna tillbaka till Åbo med att sova :) När jag äntligen kom fram så var det så jävla kallt så jag orkade inte vänta på bussen. Jag tyckte att om jag hade spenderat 60 euro på buss, 15 euro på poker och vem vet hur många euro det var på krogen, så kunde jag lika gärna kosta på mig en taxi hem :) Det var jag värd!

Helgen var kanon, helt enkelt!

Om

Min profilbild

Linda

Lämnat hålan för Finland och har äntligen hittat hem. Den åttonde i tredje, klockan tre minuter i åtta föddes världens vackraste lilla Lilja ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela