lindatormanen

Dum Spiro Spero

dunkla rum

Publicerad 2011-04-14 20:34:26 i Allmänt

Vi bor i villa. Jag och min hund. Jag och min hund och pappa. Finn ett fel. Nej fan finn två. Nummer 1 pappa, smart gissat peeps ;) Nummer två, nej fan inte hunden. Nummer två villa. 
Det är kallt. Det är tyst. När det inte är tyst är det konstiga ljud. Jag tvingas duscha i källaren. Kallt igen. Man måste planera när man ska duscha så att det finns varmvatten. Suck! Jag ska aldrig skaffa hus. 
Det är iallafall inget allvarligt som har hänt som har fått mig att flytta hem till pappi. Ingen personlig konkurs, inte mer än någon annan månad iallafall. Det är bara stambyten på gång i lägenheten. Och jag orkar verkligen inte bo där om det ska ränna massa gubbar fram och tillbaka. Borra sönder. Antagligen tar dom inte av sig skorna heller. Men ändå, jag kommer få ett fräscht badrum. Så det är bara stå ut ett tag. 

Pappa kommer inte förstå vad som har hänt när elräkningen kommer dock. Har det blivit något fel? Har han fått grannens räkning också? Har dom höjt priserna ännu mer? Men till slut kommer det slå honom. Det är bara jag. Jag som inte står ut med tystnaden. Radion är på. Datorn står och brummar (det är fläkten, det kan ju vem som helst räkna ut). Tv:n är på. Dom flesta lamporna lyser. Fröken Törmänen trivs inte med tystnad. Det kommer pappi märka på räkningen. Förhoppningsvis är jag tillbaka på Svängsta då. Får vi hoppas. Men ni kan va lugna. Han misstänker ingenting. Jag är smart nog att stänga av 2 av 3 apparater innan han kommer hem. Släcker dom flesta lampor gör jag också. Han kommer inte förstå vad som hänt när räkningen kommer. Förrens han inser det. Hans snart 22-åriga dotter är rädd för tystnaden. Tystnaden och mörkret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Linda

Lämnat hålan för Finland och har äntligen hittat hem. Den åttonde i tredje, klockan tre minuter i åtta föddes världens vackraste lilla Lilja ♥

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela